A TERRA70 keretes állványrendszer a legkedveltebb állványtípusok egyike, és egy sima, kiugrások nélküli homlokzathoz szükséges állványzat nem is túl sok elemből tevődik össze, nézzük, pontosan mik ezek az állványelemek:

1. Keret

Az állványkeret 2 m magas, és 74 cm széles, ez adja, ahogyan a neve is mutatja – az állványrendszer keretét. Két keret közé kerülnek járó, merevítő és oldalsó védőelemek. Az első sorban lévő keret sohasem kerül egyből a talajra, hanem állítható láb kerül alá a megfelelő szintezés miatt.

2. Állítható láb

Az alsó sorban lévő keretek alá kerül, elsősorban annak érdekében, hogy a talaj esetleges szintkülönbségeit (vagy a szükséges szintkülönbségeket) kiegyenlítsük. 

3. Járólap

A járólap maga a járófelület, melyről később a házon/homlokzaton/munkafelületen való munkavégzés történik, de stabilizálja is az állványzatot. A járólap kétféle anyagból készülhet: fából vagy acélból. Mindkét kivitelnek megvan a maga előnye, a főbb szempontok a választásnál általában az ár és a súly szoktak lenni (a fa olcsóbb, az acél viszont könnyebb, tartósságuk a megfelelő kezelés és tárolás mellett közel hasonló). 0,7 m és 3,0 m között több méretben kapható, a hossza adja az adott állványköz hosszát, így ugyanilyen hosszúnak kell lenni a többi elemnek is, amely a keretek közé kerül (korlát, átlós merevítő, bokaléc).

4. Korlát

Az állványról való leesést gátolja. Ennél az állványtípusnál minden közbe két korlát kerül, kivéve a legalsó szintet, ahol még nincs járólap, ott elég csak egyet használni közönként.

5. Átlós merevítő

Az állvány stabilitását szolgálja, és 3,0 méteres közöknél minden 4., 2,5 m-es közöknél minden 5. mezőbe kerülnie kell, minden emeleten az egymás feletti közbe kell beépíteni. 

6. Kezdőadapter átlós merevítőhöz

A legalsó átlós merevítőt rögzíti, az állítható lábra kell húzni.

7. Bokaléc

A bokaléc az állványon tárolt eszközök, anyagok állványról való lecsúszását, legurulását akadályozza meg, két keret közé kerül, a legalsó „szintre” (ahol nincs járólap) nem kell tenni.

8. Végoldali bokaléc

Ugyanarra szolgál, mint a bokaléc a keretek között a lecsúszást/legurulást akadályozza meg az állványzat két végén.

9. Homlokkorlát (végoldali korlát)

A funkciója ugyanaz, mint a keretek közötti korlátnak, csak az állványzat két végén véd a leeséstől.

10. L-keret

1 m-es magasságú, L alakú keret, az állványzat legfelső szintjére kerül. 

11. Végzáró keret

Az állványzat legfelső szintjének két végét zárja le, védve az onnan való leeséstől.

12. Létrás feljáró

A létrás feljáró az állványszintek közötti fel- és lejutást teszi lehetővé. Fontos, hogy ne kerüljenek egymás alatti közökbe.

13. Fali kikötőkar

Az állványzatot tudjuk a kikötőkarokkal az épülethez rögzíteni, 0,3 m – 2,0 m között több méretben kapható.

14. Derékszögű bilincs

Több mindenre használható, de elsősorban a kikötőkart rögzítjük vele az állványhoz, így legalább annyi bilincsre van szükség, ahány kikötőkart használunk.