A legfontosabb szempont az állvány felépítésénél a stabilitás és a biztonság, és van néhány apróságnak tűnő dolog, amin úgy gondolná az ember, hogy nem múlik semmi, de mégis végzetes hiba lehet, nézd meg, mik azok!

  1. Főleg kis terület esetén nem rögzítik az állványt a falhoz. -> Bármennyire is stabilnak tűnik pl. egy családi ház állványozásánál az egy járószintes állvány rögzítés nélkül is (és lehet, hogy még a háztulajdonos is hálás volna azért, hogy nem fúrsz a falba) de soha ne ess ebbe a hibába!
  2. Nem győződnek meg arról, hogy valóban függőlegesen és merőlegesen állnak az elemek és a szintek. -> Mindig ellenőrizd vízmértékkel, hogy a kezdő szintek függőlegesek és merőlegesek legyenek, hogy az állvány biztosan stabilan álljon!
  3. Az alátétfák nem érnek át a lábak alatt. ->Soha ne használj külön-külön alátétfát a lábak alatt, hanem legyen legalább 1 m hosszú, amely átér a keret két lába alatt.
  4. Csak egy korlát kerül a keretek közé (főleg) az alsóbb szinteken. -> Így a biztonság és a stabilitás is csökken, mindig duplán használj védőkorlátot!
  5. Kimarad a bokaléc. -> Bokaléc nélkül bármi legurulhat, lecsúszhat az állványról, súlyos sérülést okozva annak, akire/amire ráesik.